Ordonanța pentru amânarea ratelor la bănci va fi adoptată joi de Guvern. DETALII

Sursa foto: stirileprotv.ro

Guvernul pregăteşte o OUG prin care cei care nu pot să îşi plătească ratele pot obţine o păsuire. Cîțu a precizat că perioada va fi de aproximativ 6 luni și că ea va cuprinde și perioada de după expirarea stării de urgență.

Ministrul Finanțelor a făcut un nou anunț care-i vizează pe românii cu rate la bănci. Florin Cîțu a comunicat când vor fi gata măsurile ce vor veni în sprijinul acestora. Florin Cîţu a anunțat că săptămâna aceasta vor fi funcționale măsurile privind ratele la bancă, deoarece s-a aştepat un răspuns de la Banca Europeană. Cîţu a ţinut săp sublinieze că va fi vorba de o amânare, nicidecum de o anulare a ratelor.

Cîțu a precizat că perioada va fi de aproximativ 6 luni și că ea va cuprinde și perioada de după expirarea stării de urgență. “E un prim pas, important pentru a veni cu o soluție în ajutorul tuturor clienților băncilor. Este o soluție pe care o vom anunța joi, ea va fi pe o perioadă mai mare decât starea de urgență. Exact cât va dura, vom scrie în OUG de joi. Va fi mult mai mare pentru că nu știm cât va dura această perioadă și este nevoie de una mai mare pentru că nu știm când se va reveni la normal. Este vorba despre câteva luni. Am agreat o perioadă cu băncile și este de aproape 6 luni. Este vorba despre o păsuire. Nu există condiționalități. Va fi valabilă din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial. E o soluție care nu crează probleme pe termen lung.”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here