Polițiștii din Olt, MESAJ către toți conducătorii auto care pleacă la drum!

Pentru că, marți, pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, polițiștii din Olt le recomandă șoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre condiţiile meteo şi despre starea drumurilor.

În acest moment, pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, astfel că polițiștii olteni fac o serie de recomandări șoferilor care sunt nevoiți să plece la drum.

„Având în vedere starea vremii, ne facem datoria să vă recomandăm:

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic.

Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz”, sunt recomandările polițiștilor.

Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here