Primăria Slatina, precizări IMPORTANTE pentru persoanele de peste 65 de ani. Acestea pot cere ajutorul municipalității

Având în vedere hotărârile Comitetului Național oentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), precum și instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Primăria Slatina reamintește persoanelor cu vârsta de cel puțin 65 de ani că, prin intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, există pentru ele mai multe restricții privind circulația. De asemenea, municipalitatea reamintește respectivelor persoane că, prin intermediul personalului Direcției de Asistență Socială Slatina, se pot livra la domiciliu produse de strictă necesitate cu mențiunea că transportul este gratuit, iar persoana care solicită acest serviciu va achita contravaloarea produselor solicitate.

Astfel, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11,00-13,00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;

d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Potrivit articolului 3, circulația acestor persoane în exteriorul locuinței/gospodăriei este permisă și în afara intervalului orar 11,00-13,00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

De asemenea, municipalitatea reamintește respectivelor persoane că, prin intermediul personalului Direcției de Asistență Socială Slatina, se pot livra la domiciliu produse de strictă necesitate cu mențiunea că transportul este gratuit, iar persoana care solicită acest serviciu va achita contravaloarea produselor solicitate.

„De luni până joi, între orele 9 – 16, și vineri, între orele 9 – 14, solicitările vor fi preluate prin intermediul numerelor de telefon 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906, livrarea produselor solicitate până la ora 12:00 urmând a se va face în cursul aceleiași zile.

Pentru produsele solicitate după ora 12:00, livrarea se va face în ziua următoare”, a precizat primarul Slatinei, Emil Moț.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Slatina vor prezenta legitimația de serviciu care să ateste faptul că sunt autorizați să desfășoare astfel de activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here