Spitalul Caracal devine spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în Olt

Spitalul Municipal Caracal devine spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în Olt, anunță Direcție de Sănătate Publică Olt.

Decizia a fost luată în urma unei videoconferințe pe care reprezentanții MAI le-au avut cu responsabilii guvernului în teritoriu și cu cei din sănătatea publică.

„Începând cu data de 25.03.2020, Spitalul Municipal Caracal este desemnat «spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în județul Olt».

Numărul de paturi de terapie intensivă la nivelul celor 4 unități sanitare cu paturi (Spitalul Județean Slatina, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Orășenesc Corabia, Spitalul Orășenesc Bals: 80 paturi”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

În acest moment, 1661 de oameni din Olt se află în izolare la domiciliu, iar în carantină se află 57 de oameni.

Persoanele izolate la domiciliu acum sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19, mai informează Prefectura Olt.

Dacă până în urmă cu o săptămână se știa că în Olt sunt trei cazuri de infectare cu coronavirus, acum nu se mai știe numărul acestora, după ce autoritățile române au decis să nu mai facă publice informațiile legate de zonele în care apar noi cazuri. Cert este că, în ultimele zile, autospeciala de transport victime multiple aparținând SMURD s-a înființat de mai multe ori la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu oameni în combinezoane însoțind pacienți.

Autorităţile au anunţat că 906 persoane infectate cu COVID-19 au fost raportate până miercuri, 25 martie, în România. Dintre aceştia, 14 persoane au murit. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 144 de noi cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here