Evaziune fiscală de peste 7 milioane lei în Olt. 5 persoane au folosit zeci de firme fantomă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, împreună cu procurorii DIICOT Olt, au indisponibilizat, ieri, bunuri în valoare de 4,4 milioane de lei ale unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

În urma cercetărilor efectuate, cinci persoane sunt bănuite că, în perioada 2012-2015, ar fi constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a-și crea avantaje fiscale prin fraudarea TVA-ului și diminuarea bazei impozabile privind impozitul pe profit.

În acest circuit fictiv ar fi implicate 21 de societăți comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora ar fi fost înregistrate operațiuni fictive și efectuate achiziții intracomunitare ilegale de bunuri (autotractoare), care ar fi generat TVA deductibil la beneficiar.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii au aplicat măsura sechestrului asigurator pe bunurile mobile și imobile (8 terenuri, o casă, 30 de autocamioane), precum și pe conturi bancare deținute de mai multe persoane fizice și societăți comerciale, bănuite a fi implicate în activitatea infracțională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Valoarea bunurilor indisponibilizate se ridică la 4.400.000 de lei, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma acestor operațiuni se ridică la aproximativ 7.100.000 de lei, a mai precizat reprezentanta IPJ Olt.

Surse apropiate anchetei ne-au dezvăluit că două dintre cele cinci persoane cercetate sunt din Olt, iar celelalte trei sunt din Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here