Peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru noul coronavirus. “Trebuie să ştim pe unde circulă acest virus”

Sursa foto: digi24.ro

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat joi, într-o discuţie cu primarul general Gabriela Firea, că peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru coronavirus. Medicul a explicat că pentru acest proiect are şi acceptul noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat că este vorba despre “un screening sistematic pentru stabilirea circulaţiei noului coronavirus la nivelul populaţiei din Bucureşti”

“Pentru această populaţie de două milioane de locuitori avem nevoie să testăm 9.558 de persoane. Această testare incumbă anumite riscuri prin faptul că nu toţi vor fi acasă, unii nu vor fi acasă, nu vor dori să fie testaţi. Ca atare, prin corecţie de 10 la sută se ajunge la 10.514 persoane care trebuie să fie evaluate”, a precizat dr. Adrian Streinu Cercel.

Oamenii vor fi informaţi de către preşedinţii asociaţiilor de locatari şi de Poliţia de proximitate despre momentul în care vor fi testaţi.

“Nu trebuie să ne pregătim doar la nivelul spitalelor şi trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să nu se îmbolnăvească. Ca să nu se îmbolnăvească, trebuie să ştim pe unde circulă acest virus în momentul de faţă şi pe unde a circulat” , a spus Cercel.

Medicul a precizat că este vorba despre o evaluare ştiinţifică care va furniza mai multe date despre evoluţia epidemiei de  coronavirus.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here