Medicii din SUA iau în calcul să nu mai resusciteze bolnavii de coronavirus

Sursa foto: digi24.ro

Americanii sunt gata de măsuri dramatice pentru a face față pandemiei de coronavirus. Potrivit Washington Post, în New York, medicii ar lua în calcul să nu mai resusciteze bolnavii.

Peste Ocean au fost înregistrate până acum peste 93.000 de cazuri noi. Numărul deceselor a depășit 1.300.

Pe de altă parte, 3,3 milioane de americani au depus actele pentru alocația de șomaj, un record istoric. Economiștii spun că 14 milioane de angajați americani își vor pierde slujbele din cauza pandemiei.

Străzile sunt pustii, dar camerele de urgență arhipline în cartierul Queens din New York, epicentrul absolut al pandemiei în America.

Corey Johnson, speaker New York City Council: Este ceva îngrozitor să vezi aceste imagini cu asistente medicale şi medici purtând saci de gunoi pentru protecţie. Este ruşinos şi şocant.

Dr. Colleen Smith, medic de urgență, Spitalul Elmhurst: Tot felul de oficiali, de la preşedinte la şeful autorităţii spitalelor, ne spun că totul va fi bine. Din perspectiva noastră, nu este deloc bine. Nu am sprijinul de care am nevoie, nici măcar materialele elementare ca să-mi pot trata pacienţii. Şi suntem în America, care ar trebui să fie o ţară din prima lume!

În fața spitalului Bellevue sunt aduse camioane frigorifice pe post de morgă temporară.

Și totuși, președintele Donald Trump susține că Statele Unite – sau măcar unele regiuni – vor reveni la normalitate cât de curând.

Știți, cu fiecare zi cu care stăm deoparte, devine mai și mai greu să revii foarte rapid. Trebuie să ne întoarcem la muncă. Oamenii vor să lucreze. Nu vor să mai stea de-o parte și să aștepte. Aud asta tot mai tare și mai clar de la toată lumea”, spune Donald Trump.

Coronavirusul a ajuns şi în Rapa Nui, cel mai izolat loc de pe planetă

Unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă sub numele de Rapa Nui sau Insula Paștelui are confirmate două cazuri de coronavirus, posibil, prin transmitere comunitară. O localnică fără istoric de călătorie și care nu știe să fi intrat în contact cu o persoană infectată a fost confirmată acum trei zile.

Insula Paștelui care are numele oficial Rapa Nui, aflată la 3.510 de kilometri de Chile, țara de care aparține, a intrat în carantină. Autoritățile locale au anunțat un al doilea caz, fără a oferi însă detalii.

După aceasta situație toți turiștii au fost evacuați, iar compania Latam, singura care are curse aeriene spre Insula Paștelui, a anulat toate zborurile, potrivit The Guardian.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here