Nou val de amenzi aplicate de polițiștii din Olt celor care nu respectă restricțiile de circulație

Peste 120 de noi amenzi au fost aplicate de polițiști, ieri, persoanelor care refuză, în continuare, să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență.

Mai exact, potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Olt, oamenii legii au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 72.000 de lei.

Polițiștii au efectuat și peste 1000 de verificări asupra persoanelor pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu și, de data aceasta, spre deosebire de zilele precedente, nu au mai fost găsite nereguli.

De asemenea, polițiștii au verificat și 87 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, controlându-se modul în care se respectă prevederile Ordonanței Militare prin care a fost suspendată activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației. Nici la acest capitol nu au fost depistate încălcări ale prevederilor legale.

Pe perioada stării de urgență și a restricțiilor impuse de autorități, peste 600 de polițiști și jandarmi sunt prezenți pe străzile din Olt, verificând modul în care sunt respectate prevederile legale.

Ordonanța militară nr. 3, intrată în vigoare în urmă cu două zile, interzice circulația tututor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activități agricole.

Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între 11 și 13, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea unui minor, pentru necesitățile animalelor. Este permisă și în afara acestui interval pentru activități profesionale sau activități agricole.

Angajații prezintă legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator. Liber profesioniștii și PFA prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here