Număr record de decese în Spania, în ultimele 24 de ore. 832 de persoane au fost ucise de virus

Sursa foto: romaniatv.net

În Spania au murit, în ultimele 24 de ore, 832 de persoane din cauza COVID-19. Este cea mai neagră zi din Spania de la începutul pandemiei de coronavirus.  

Cu cele 832 de cazuri anunțate sâmbătă, 28 martie, numărul total al deceselor a ajuns la 5.690. Totodată, numărul cazurilor de persoane infectate a crescut cu 8.189, iar numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 72.248.

Spania este în acest moment pe locul doi, după Italia, în ceea ce privește numărul deceselor înregistrate din cauza pandemiei COVID-19. Țara se află în stare de urgență până pe 12 aprilie, perioadă care poate fi prelungită.

Spania a interzis concedierile în timpul pandemiei de coronavirus

Guvernul spaniol a interzis, vineri, concedierile în timpul pandemiei de coronavirus, în momentul în care sindicatele estimează că un jur de un milion de salariaţi vor fi temporar în şomaj, scrie AFP.

“Nu putem folosi Covid-19 pentru a concedia începând de astăzi”, a indicat, într-o conferinţă de presă ministrul Muncii Yolanda Diaz, membră a Partidului de stânga radicală Podemos, care guvernează în coaliţie cu socialiştii lui Pedro Sanchez.

Această interdicţie a concedierilor a fost cerută de două principale sindicate, CC OO şi UGT, care estimează că în jur de un milion de persoane ar putea fi trimise în şomaj parţial în martie.

Guvernul a decretat la 14 martie stare de alertă şi carantină pentru toţi spaniolii, o măsură prelungită până la 11 aprilie, din cauză că Spania este ţara care numără cei mai mulţi morţi după Italia, cu 4.858 potrivit celui mai recent bilanţ şi cu peste 64.000 de cazuri înregistrate.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here