Restricțiile de circulație, încălcate de zeci de rromi din Balș. „N-avem ce mâncăm, dom’ primar”/ FOTO+VIDEO

Zeci de rromi din Balș au ieșit pe stradă, sâmbătă după-amiază, într-un protest spontan plângându-se autorităților că nu mai au ce să mănânce. În loc de mâncare, protestatarii au primit amenzi de zeci de mii de lei de la polițiști pentru că au ieșit în spațiul public în grupuri mai mari de trei persoane, încălcând  astfel prevederile Ordonanței Militare 2/2020, prin care autoritățile au impus restricții de circulație pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

Protestatarii au împânzit două străzi, făcând apel la primarul orașului, solicitându-i acestuia să vină la ei pentru a găsi soluții legate de lipsa alimentelor.

„Vrem mâncare, domnu’ primar, n-avem ce mâncăm, vrem mâncare”, s-au plâns rromii, solicitând prezența primarului Mădălin Teodosescu, căruia i-au transmis că, din cauza restricțiilor impuse de autorități, ei nu mai pot munci.

Totul a fost filmat cu telefonul mobil de unul dintre protestatari care a postat înregistrarea video pe rețelele de socializare.

În loc de mâncare, protestatarii au primit amenzi de zeci de mii de lei de la polițiști pentru că au ieșit în spațiul public în grupuri mai mari de trei persoane, încălcând prevederile Ordonanței Militare 2/2020, prin care autoritățile au impus restricții de circulație pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus.

Totuși, deși în filmarea postată pe rețelele de socializare pot fi observate zeci de persoane, doar șase dintre ele au fost identificate și sancționate de oamenii legii.

„În urma imaginilor apărute pe o rețea de socializare, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bals s-au autosesizat de îndată și au efectuat verificări pentru a identifica persoanele respective și pentru a stabili situația de fapt.

Astfel, au fost identificați șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, toți din orașul Bals.

Din verificări a reieșit faptul că, la data de 28 martie a.c., în jurul orei 14.00, aceștia au circulat în afara locuinței, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună.

Polițiștii au sancționat contravențional cele 6 persoane, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/ 2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Aceasta a precizat că cele șase persoane sancționate nu erau carantinate și nu făceau parte din categoria persoanelor izolate la domiciliu.

_______________________

Rromii și-au făcut de cap într-un oraș înțesat de polițiști și jandarmi și nimeni nu i-a deranjat pe protestatari.

Iată câteva imagini video cu oamenii legii care habar nu aveau ce se întâmplă pe străzile rromilor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here