Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a făcut marele anunț. Când vom avea tratamentul pentru CORONAVIRUS

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a anunţat momentul în care ţara noastră va înregistra vârful epidemiei de coronavirus. Reputatul specialist a vorbit și despre tratamentul pentru coronavirus, care se află în testare.

Alexandru Rafila a făcut un anunţ îmbucurător pentru români, într-o emisiune la Realitatea Plus.

“Până la toamnă, în opinia mea, vom avea o terapie eficace. Nu vaccin, dar o terapie eficace furnizată de un producător din Statele Unite. Este în studii clinice avansate. Vă spun ca o noutate, vom participa și noi, România, Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, la acest studiu, care se desfășoară în câteva țări, să facă posibilă autorizarea acestui medicament”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat când va fi vârful epidemiei în țara noastră, Alexandru Rafila a răspuns: “Părerea mea că acest vârf, care nu înseamnă nu numărul total de cazuri, ci numărul cazurilor noi înregistrate zilnic, ar fi undeva spre sfârșitul lunii aprilie, la circa o săptămână – zece zile de la Sărbătorile de Paște. Eu cred că se vor intensifica mult contactele persoanele, în famile, ceea poate favoriza transmiterea mai susținută a bolii. Eu, personal, estimez sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, după care va fi un trend descrescător de la încălzirea vremii, pentru că, deși nu distruge virusul căldura, există studii potrivit cărora transmisibilitatea scade la fiecare grad în plus ca și temperatură medie și atunci putem ajunge la o transmisibilitate mai redusă în cursul verii”.

“Încercăm să aducem teste de biologie moleculară care să poată fi făcută mai ales în aceste unități care au echipamente de testare rapidă moleculară. Ele au fost aprobate de Agenția Americană pentru Medicamente și Tehnologii, lunea trecută. Încercăm să facem posibil cât mai curând diagnosticul molecular pentru personalul medical simptomatic și pacienții simptomatici. Există o astfel de preocupare încât să scădem un pic presiunea legată de posibilitatea de testării încât ea să poată fi făcută ușor la spitalele care internează astfel de pacienți”, a mai spus Alexandru Rafila.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here