Cinci cadre medicale de la Spitalul Universitar, infectate cu coronavirus

Alt mare spital din România are problem din cauza infectărilor cadrelor medicale cu coronavirus. Este vorba despre Spitalul Universitar din Bucureşti. Patru medici și o asistentă au fost dignosticaţi cu COVID-19 și internați la Institutul “Matei Balș”. Starea lor este una bună, anunţă România TV citând surse medicale. 

Spitalul Universitar s-a confruntat cu un mare scandal după ce doi pacienţi internaţi aici au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus şi ulterior au murit.

Managerul spitalului a fost demis în urma acestui scandal.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here