Demisii la ATI Orăștie: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Demisii în bloc a cadrelor medicale de la spitalul din Orăștie, unde la secția ATI a mai rămas o singură asistentă.

Este vorba despre un medic, cinci asistente și cinci infirmiere de la secția ATI a spitalului care și-au dat demisia.

Şefa secţiei, dr. Lorena Ehim, spune că managerul spitalului nu asigură echipamentul de protecţie şi nici nu mai răspunde la telefon.

“Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”, a declarat Lorena Ehim pentru zhd.ro.

Lorena Ehim spune că se află în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.

„Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, a mai spus ea.

Contactat de Ziarul Hunedoreanului în prima aprte a zilei de luni, prefectul județului Huendoara Vasilică Potecă a precizat că se deplasează la Orăștie, pentru a clarifica situația.

„Astăzi, la ora 14, mi s-a semnalat că sunt probleme cu cadrele medicale de la Secţia ATI a Spitalului din Orăştie, care au plecat acasă, pentru că se tem de coronavirus. Am sunat managerul pentru a o întreba care este situaţia. Ea mi-a zis: ATI-ul Spitalului din Orăştie este cea mai modernă secţie pe care o avem în judeţul Hunedoara. Este modernizată de câteva săptămâni. Are toate dotările necesare. Medicii de acolo au echipamente. Numai că doamna doctor a zis că ea nu vrea să trateze coronavirus, cu toate că nici nu aveau pacienţi cu coronavirus acolo, că ea dacă tratează moare. Şi împreună cu cinci asistente şi cu cinci infirmiere s-au ridicat şi au plecat. Mă deplasez spre Orăştie pentru a vedea ce putem face pentru restabilirea situaţiei la Secţia de ATI”, a declarat prefectul Vasilică Potecă.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here