Ordonanța militară nr 5: Se prelungește măsură suspendării zborurilor dinspre și înspre Spania și Italia pentru 14 zile

Ministrul de interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susţin luni seară, o declarație de presă la sediul MAI.

BOGDAN DESPESCU

”Ordonanta militara nr 5 din 30 martie 2020 privind măsuri de prevenire a COVID-19. Se prelungeste masura efectuariii zborurile din și spre Spania pentru o perioada de 14 zile începând cu data de 31 martie, ora 18. Spre și Italia pentru o perioadă de 14 zile din data de 6 aprilei 2020. Măsurile nu sunt pentru transport de marfă.

Prin articolul 3 s-a completat articolul 3 din Ordonanta 4, respectiv persoanele care paresesc locul de carantină sunt puse din nou in carantină si platesc. Persoanale care nu respectă măsurile de izolare in locul declarat vor fi obligate să inte in carantina 14 zile, să suporte cheltuielile și vor fi sancționate.

De asemenea, am completat art 4 din Ordonanta nr 4. Prevederile art 4 nu se aplica pilotilor de aeronvare care zboara intre și dinspre zonele de risc galben, zona rosie, care nu coboara din aeronava intre zboruri sau dacă poarte echipament.”

ARAFAT

Sunt 2109 cazuri confirmate în țară până la ora actuala.Vreau sa evidentiez situatia Suceava. Dintre 2019 cazuri confirmate, 593 sunt la Suceava.

Dragi români, este o situație complexă și importantă care trebuie analizată la nivelul întregii țări, dar și pe județe.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here