Persoanele de peste 65 de ani trebuie să fie servite cu prioritate în magazine, în intervalul orar 11.00-13.00

Prefectura Olt reamintește agenților economici care dețin magazine alimentare că, în intervalul orar 11.00-13.00, trebuie să servească, cu prioritate, persoanele care au împlinit vîsta de 65 de ani, limitând, în acest interval, accesul persoanelor cu vârsta de până în 65 de ani.

Una dintre măsurile adoptate prin Ordonanța Militară 4 se referă la obligația operatorilor economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțele militare, în perioada stării de urgență să își organizeze programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, cu limitarea, în acest interval, a accesului persoanelor din alte categorii de vârstă, precizează Prefectura Olt într-un comunicat de presă.

Măsura este luată în condițiile în care circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în exteriorul locuinței/gospodăriei este permisă pentru achiziționarea celor necesare traiului cu precădere în acest interval orar.

Totuși, circulația acestor persoane afară este admisă și în afara orelor 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamente oncologice planificate, dializă, etc., folosind mijloace proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloace de transport sanitar special destinat.

„Pentru verificarea motivului deplasării aceste persoane vor prezenta o declarație pe propria răspundere completată în prealabil, care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura”, precizează Prefectura Olt.

De asemenea, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani în afara domiciliului este permisă și în intervalul orar 20.00-21.00, dacă aceasta se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei.

Declarația pentru acest interval nu este necesară atunci când deplasarea se face în acest scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here