Prefectura Olt: Persoanele care nu respectă măsura izolării vor intra în carantină, suportând costurile acesteia, și vor fi amendate

Prefectura Olt transmite că persoanele care nu respectă măsura izolării vor fi amendate și vor intra în carantină, suportând costurile acesteia. De asemenea, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate pentru carantinare.

Precizările Instituției Prefectului vin în urma publicării, ieri, în Monitorul Oficial al României, a Ordonanței Militare nr. 4, care stabilește noi măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Conform art. 3 din Ordonanța Militara nr. 4/2020, atragem atenția persoanelor care nu respectă măsura izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, că vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină instituționalizată 14 zile, suportând toate cheltuielile efectuate pentru carantinare.

Deasemenea, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate pentru carantinare”, se arată într-un comunicat al prefecturii.

Până la data intrării în vigoare a Ordonanței nr. 4/2020, în județul Olt au fost plasate în carantină instituționalizată nouă persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here