Amenzi pentru un supermarket și o piață agroalimentară din Olt, pentru că n-au luat măsuri de distanțare a clienților

Un supermarket și o piață agroalimentară din Olt au fost sancționate contravențional de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor pentru că nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr. 3, care se referă la obligația de a lua măsuri pentru păstrarea unei distanțe de minimum 1,5 metri între clienți.

De altfel, la solicitarea prefectului de Olt, reprezentanții Protecției Consumatorilor au efectuat un număr total de 76 acțiuni de control la operatorii economici de pe raza județului Olt.

„Ca urmare a nerespectării art. 7 alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, doi dintre operatorii economici controlați (1 supermarket și 1 piață agroalimentară) au fost sacționați cu amendă contravențională în valoare totală de 10.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Olt.

Potrivit articolului 7, alin. 1, din Ordonanța Militară 3/2020, „instituțiile publice și operatorii economici au obligația de a marca zona destinată accesului cetățenilor/clienților și suprafața de relații cu publicul/vânzare cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri”.

De asemenea, la alin. 2 al aceluiași articol se prevede că „administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători. Comercianții și producătorii agricoli aflați în piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuși și măști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here