Donație de 8 lei pentru Spitalul Slatina. Povestea impresionantă a unei pensionare cu venit modest

O femeie cu o pensie modestă se numără printre sponsorii care au băgat mâna în buzunare pentru a ajuta, în această perioadă grea, Spitalul Județean de Urgență Slatina. Pensionara a mers la Trezorerie și a donat în contul unității sanitare opt lei, o sumă care nu este neimportantă, ținând cont că vine de la cineva cu venituri foarte mici.

Cazul a fost făcut public marți de managerul spitalului, Cătălin Rotea, care nu a dat publicității și numele donatoarei. El a rămas impresionat de gestul femeii, căreia i-a mulțumit în aceeași măsură ca sponsorilor care au dat spitalului slătinean sume mari de bani.

„Tuturor sponsorilor le mulțumesc și vreau să mulțumesc în mod deosebit unei doamne al cărei nume nu pot să-l dau, care este pensionară, după cum am văzut pe CNP, care a făcut efortul să meargă la Trezoreria Slatina și să doneze 8 lei. Este o sumă care pentru dumneaei înseamnă foarte mult din pensia pe care o are și îi mulțumesc și dumneaei în aceeași măsură cu care le mulțumesc tuturor sponsorilor”, a spus Cătălin Rotea.

De altfel, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina a dat publicității numele principalilor sponsori care au contribuit cu sume mari de bani la rezolvarea problemelor iscate de epidemia de coronavirus și cu care unitatea sanitară slătineană, ca toate celelalte spitală din țară, se confruntă.

„Mulțumesc presei locale care a avut inițiativa de a declanșa o campanie de sponsorizări pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina. Aș vrea să mulțumesc sponsorilor care până în momentul de față au făcut donații. Mulțumim pentru sprijin societăților Condor Păduraru SRL, Agrimex 2000 SRL, Romfil SRL, Banca Transilvania, Vimetco Extrusion, Oltpiess, Mineralport, Adela SRL, Prysmian Cabluri și Sisteme, SC Grup Primacons SRL, Corpul Executorilor Judecătorești Craiova, Pirelli Tyres România, Bian Investment Group, Alro SA (donația de 400.000 de lei), SC Agro Mihai SRL, SC Pavone Impex SRL.

Numărul sponsorilor e mai mare. De asemenea, sunt foarte multe persoane fizice, începând cu domnul Marian Vasile, care a donat suma de 30.000 de lei”, a spus Cătălin Rotea.

Din aceste donații, în contul spitalului din Trezorerie, deschis special pentru aceste gesturi generoase, s-a adunat suma de 790.000 de lei. Consiliul Județean Olt a acordat, și el, un ajutor din fondul de rezervă de un milion de lei, 600.000 de lei pentru spital și 400.000 de lei pentru echipamente necesare Inspectoartului pentru Situații de Urgență și SMURD.

„Vorbim de o sumă totală de aproximativ 1,8 milione de lei, bani care sunt în conturile de Trezorerie special destinate și din care până acum nu s-a cheltuit niciun leu”, a precizat managerul spitalului.

Comenzile făcute pentru asigurarea fluxurilor de materiale sanitare și substanțe dezinfectante destinate strict pentru combaterea noului tip de coronavirus sunt de 2,2 milioane lei, a mai spus Cătălin Rotea, care afirmă că fiecare leu va fi cheltuit judicios și transparent.

„Ele vor fi plătite așa cum toate contractele tuturor spitalelor de urgență din țara acesta sunt, la 60 de zile de la livrarea produselor. În curs de livrare sunt produse în continuare la scadență de 60 de zile; ele vor fi plătite în mod exclusiv din conturile de sponsorizări și din sumele primite din fondul de rezervă de la Consiliul Județean, pentru că, așa cum este specificat în contractele de sponsorizare, sub semnătura mea și stamplia spitalului, sumele pot fi folosite doar pentru achiziția de materiale sanitare. Transparența este absolut obligatorie și pe măsură ce se vor efectua plățile, ele vor fi publicate: furnizor, plată, număr de materiale sanitare comandate. Nu se opresc aici materialele sanitare și comenzile de fluxuri, de produse trebuie să fie cât mai multe pentru a ne putea asigura necesarul pentru următoarele trei luni. Ceea ce s-a făcut până acum, sponsorizările și ajutorul de la CJ Olt, sunt extrem de benefice pentru a ne putea asigura aprovizionarea ritmică și închei acest capitol, al sponsorizărilor, prin a mulțumi tuturor celor care ne-au ajutat, prin a asigura că toți banii primiți ca donație, până la ultimul leu, vor fi cheltuiți în mod judicios și transparent și nu pot să mai spun decât că mă înclin în față tuturor sponsorilor”, a concluzionat managerul spitalului din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here