Primăria Slatina a demarat montarea dispozitivelor cu dezinfectanți la intrările blocurilor de locuințe/ FOTO

Deși impedimentele au fost nenumărate în această perioadă, primarul Slatinei, Emil Moț, anunță că astăzi a început montarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor de locuințe. „Vă asigur că în cel mai scurt timp posibil vom acoperi cele peste 1400 de scări de bloc de pe raza orașului nostru”, a declarat edilul.

De altfel, încă de ieri Emil Moț anunța că urmează să fie demarată cât de curând acțiunea de montare a acestor dispozitive. Azi, acțiunea chiar a început.

„Deși impedimentele au fost nenumărate, așa cum v-am promis, vă anunț că astăzi am început montarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor de locuințe și vă asigur că în cel mai scurt timp posibil vom acoperi cele peste 1400 de scări de bloc de pe raza orașului nostru”, a postat, primarul Slatinei, pe pagina de socializare a primăriei.

După publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, emisă de Guvernul României în data 30 martie 2020, cu doar o zi înainte de termen, autoritățile publice locale au obligația de a asigura, începând din 31 martie 2020, montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe.

„Fără a oferi un minim de norme legale sau măcar o derogare de la Legea Achizițiilor Publice, se aruncă în sarcina administrațiilor publice locale ceea ce Guvernul României ar fi trebuit să prevadă și să pregătească la nivel de achiziție.

Procesul de identificare al entităților comerciale care să furnizeze, la acest moment, dispozitive și soluții dezinfectante a fost îngreunat atât de faptul că, la nivel național, stocurile maxime disponibile la momentul publicării nu erau suficiente să asigure nevoile a circa 10 milioane de oameni care reprezintă populația din mediul urban al României, cât și de faptul că din totalul stocurilor disponibile de soluții dezinfectante ajung cu prioritate către unitățile medicale și abia ulterior către unitățile administrativ teritoriale”, a explicat Emil Moț în ce au constat impedimentele cu care municipalitatea s-a confruntat în punerea în aplicare a ordonanței militare.

Cu toate acestea, Primăria Slatina a depus toate eforturile necesare astfel încât, de miercuri, să se poată desfășura acțiunile cu privire la montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreaga rază a municipiului, a mai precizat Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here