Gigel Știrbu: PNL a depus un amendament care prevede impozitarea pensiilor nesimțite

Parlamentarii PNL au depus, miercuri, un amendament care prevede impozitarea pensiilor nesimțite, iar banii proveniți de aici vor merge în lupta anti-COVID, anunță, pe pagina sa de socializare, deputatul de Olt Gigel Știrbu.

Amendamentul parlamentarilor PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

„Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie.

Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia”, a declarat parlamentarul de Olt.

Propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

„Amendamentul poate trece în maxim o săptămână de parlament, dacă există voință politică”, a mai precizat Gigel Știrbu.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus parlamentarii și funcționarii parlamentari, magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcționarii Curții de conturi, Avocatul poporului, personalul navigant și personalul diplomatic.

Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Partidul Național Liberal a inițiat și o lege pentru eliminarea pensiilor speciale, care a fost adoptată de Parlament, dar care a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here