Legea amânării plății facturilor a trecut de Parlament: facturile la apă, energie, gaze se suspendă trei luni

Nu intră în lege și nu se prevede amânarea plății pentru serviciile de voce și date mobile, aici facturile trebuie achitate în continuare potrivit actului normativ. Au fost 243 de voturi pentru, 81 de voturi contra și 3 abțineri. Legea mai trebuie promulgată de șeful statului că să între în vigoare și până atunci nu se aplică. Liberalii au votat contra și au anunțat că vor atacă legea la CCR.

Proiect de Lege pentru acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice:

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competențe, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la dată intrării în vigoare a prezenței legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile.

(2) La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here