Ministrul Sănătății: Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva/ VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în România sunt, în prezent, trei focare de infecţie: Suceava, Arad şi Deva. Întrebat în legătură cu situația de la Țăndărei, ministrul a spus că, în funcție de evoluția numărului de cazuri de infectare, se poate ajunge la un moment dat la carantinare.

“În acest moment, avem trei focare de infecţie – Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează, în perioada următoare, şi Deva.

La Suceava intră în normal, au fost refăcute circuitele în spital, mâine începe  testarea medicilor, cine va fi apt va începe munca. Se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time.

La Arad suntem cu mult sub Suceava, dacă se respectă regulile medical și oamenii respectă restricțiile nu va fi nevoie să se impună carantină.

Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor”, a anunţat Tătaru.

El a spus că ia în calcul schimbarea managerului DSP Arad.

Întrebat în legătură cu situația de la Țăndărei, ministrul a răspuns că, în contextul creșterii numărului de cazuri, se poate ajunge la un moment dat la carantinare.

Autoritățile locale vor face ce este necesar, dacă nu reușesc, vom aplica și alte măsuri, a adăugat Tătaru.

VIDEO Imagini din Țăndărei

Fiecare focar mic sau mare este evaluat, a conchis ministrul Sănătăți.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here