USAMV Slatina donează tablete conectate la internet liceenilor din mediul rural/ FOTO

Directorul USAMV - Filiala Slatina, alături de directoarea Liceului Ion Ghe. Roșca din Osica de Sus

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV) donează elevilor de la liceele din mediul rural al județului Olt, prin filiala sa din Slatina, tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni.

Primele 52 de tablete au sosit deja, astăzi, în județul Olt. Acestea sunt destinate elevilor din medii dezavantajate, dar cu rezultate bune la învățătură.

Astfel, 35 de elevi ai Liceului Teoretic „Ion Gh. Roșca“ din Osica de Sus și 17 elevi de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu vor primi, vineri și luni, 6 aprilie, tablete de ultimă generație.

„Tabletele vor fi dăruite ținându-se cont de criteriile de performanță legate de rezultatele elevilor la învățătură pe parcursul anilor de studii. Aceste instrumente IT de ultimă generație sunt menite să faciliteze procesul educațional la distanță în contextul pandemiei de COVID-19, care pune elevii în situația să utilizeze diferite platforme online pentru a fi aproape de profesorii lor în vederea pregătirii examenelor de Bacalaureat”, a declarat directorul USAMV Slatina, Victor Tița.

37 de tablete de ultimă generația vor ajunge la elevi din Osica de Sus

 

Instrumentele IT sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația universității.

Reamintim faptul că domnul , declara în urmă cu 7 zile faptul că:

„Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești.

Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”, a declarat, recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

Directorul USAMV – Filiala Slatina, alături de directoarea Liceului „Ion Gh. Roșca” din Osica de Sus

Prin derularea acestui proiect, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București se alătură demersului Ministerului Educație și Cercetării în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here