Clujul va monitoriza cu drone respectarea măsurilor impuse de autorități în starea de urgență

Clujul va monitoriza cu drone respectarea măsurilor impuse de autorități în starea de urgență, pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

Astfel, autoritățile din Cluj vor să implementeze un plan de măsuri pentru supravegherea restricțiilor prin fotografiere și videofilmare aeriană.

Instituția Prefectului – Județul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, anunță, printr-un comunicat, că se va urmări, în principal, verificarea respectării dispozițiilor referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu, dar și obținerea de date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca (parcuri, zone de agrement, piețe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor).

”Popularizarea unor astfel de metode de verificare și acțiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel”, anunță reprezentanții primăriei din Cluj.

Totodată, autoritățile informează că prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit și mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliției.

Conform sursei citate, locațiile de acțiune vor fi stabilite zilnic, în funcție de mai mulți indicatori specifici, pentru a permite o acoperire cât mai fidelă a teritoriului selectat.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here