Drama unei familii, după ce fiica lor a murit de COVID-19: ″A murit în brațele mele”

Americanii au trecut de 430.000 de cazuri de COVID-19 și au pierdut până acum aproape 15.000 de oameni.

Ultimele 24 de ore au adus aproape 2.000 de decese, pentru a doua zi consecutiv. „Ne luptăm cu un monstru” – a spus Donald Trump.

Preşedintele e însă criticat dur de guvernatorul de Virginia, care spune că Statele Unite se află în mijlocul unui război biologic şi comandantul suprem nu conduce.

Între timp, în New York, numărul deceselor creşte, dar oficialii au şi veşti bune: cazurile noi sunt în scădere.

Leilani Shepherd este una dintre miile de victime provocate de epidemia de coronavirus. Tânăra de 27 de ani era casieră într-un magazin când a contractat virusul. Familia ei povestește cu durere că tânăra a fost anunțată de șefi că au primit echipamente de protecție a doua zi după ce a aflat că e bolnavă. Virusul a afectat-o extrem de rapid.

Zenobia Shepherd, mama fetei: ″A trecut prin corpul ei foarte repede. Când a ajuns la spital, a leșinat, a intrat în comă și a fost dusă la terapie intensivă. Următorul lucru pe care l-am aflat, a fost intubată. A murit în brațele mele, a suferit un infarct.″⁣

În ciuda numărului uriaș de decese, oficialii americani spun că situația generală e pe cale să se îmbunătățească.

Andrew Cuomo: ″Numărul pacienților spitalizați scade și nu ne uităm la datele de zi cu zi, ci la media ultimelor trei zile″⁣

Lăcaşul John the Divine din New York, una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume, este transformat în aceste zile în spital de campanie. În naosul bisericii – unde stau de obicei credincioşii – vor fi instalate noua corturi medicale, cu atmosfera controlată, cu locuri pentru cel puțin 200 de pacienți.

Președintele Trump e criticat pentru răspunsul întârziat în lupta împotriva coronavirusului, dar și pentru faptul că nu a introdus măsuri restrictive mai drastice la nivelul întregii țări, așa că autoritățile statale sau locale s-au descurcat cum au putut.

De exemplu, primarul din Chicago a interzis comercializarea băuturilor alcoolice după ora 21, pentru a-i forța pe localnici, dar și pe proprietarii de magazine, să respecte distanțarea socială.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here