Oros: Nu-i lăsăm pe şmecheri să profite. Gândim scheme de sprijin pentru cei care au lucrat corect

porumb

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că tot ceea ce se întâmplă în sectorul agricol în această perioadă va fi atent monitorizat, pentru a putea compensa la sfârşitul crizei pierderile înregistrate de cei care au lucrat corect. „Șmecherii” nu vor fi lăsați să profite”, a mai spus ministrul, într-un interviu pentru Agerpres.

Au apărut probleme în unele sectoare, sunt producţii şi stocuri mari, dar lucrurile se schimbă de la o lună alta şi nu-i lăsăm pe şmecheri să profite. Vrem să intervenim cât mai corect şi să nu bulversăm piaţa şi aşa bulversată de criză. Nu va fi un an uşor, pentru că se suprapun şi pesta, şi seceta, şi criza coronavirusului”, a spus Oros.

Este foarte important ca la sfârşitul crizei să alocăm exact acelora care au lucrat corect în această perioadă, au rezistat pe piaţă şi care au avut pierderi de venit. Vom încerca să luăm bani şi din fondurile europene, dar cu siguranţă gândim scheme de sprijin pentru a compensa pierderile economice pe perioada crizei. Monitorizăm atent tocmai pentru a interveni şi pentru putea injecta acolo unde este nevoie şi unde este corect să dăm, unde au fost pierderi demonstrabile, pe bilanţuri contabile. Vom putea compensa doar unde este economie albă, nu unde este economie gri sau neagră”, a spus ministrul.

„I-am rugat pe fermieri să rămână, să nu închidă, să iasă în câmp, să iasă în fermă, pentru că, chiar dacă acum sunt supraproducţii, în cazul în care criza se prelungeşte s-ar putea ca aceste producţii care pot fi stocate să fie foarte folositoare în lunile care urmează. Nu putem ştii cum funcţionează aceste relaţii de import-export şi noi trebuie să ne asigurăm că vom avea alimente suficiente pentru cetăţenii noştri, atât la agenţii economici cât şi la cei mici”, a adăugat Oros.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here