Anchetă după ce proprietara unei turme de oi a sesizat poliția că a găsit toate cele 144 de animale moarte

Poliţiştii au demarat, marţi, o anchetă după ce proprietara unui sălaş din satul Zorile a sesizat faptul că şi-a găsit toate cele 144 de oi moarte, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, potrivit Agerpres.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş şi poliţişti de la SAESP Caraş-Severin, împreună cu medici veterinari, iar din primele cercetări s-a constatat că animalele au murit la scurt timp după ce au băut apă din adăpătoarea situată în apropierea sălaşului. În continuare, s-a efectuat cercetarea la faţa locului şi au fost recoltate probe biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

Din primele verificări a rezultat că turma de oi ar fi păscut pe un teren unde este plantată o livadă de pruni, iar la tulpina pomilor au fost găsite grămezi de azot, pe sol, precum şi fecale de ovine. Această livadă este situată in apropierea adăpătoarei din care animalele au băut apă.

„Este o anchetă în desfăşurare în acest caz. Noi am fost sesizaţi luni seara şi am dispus deschiderea unei anchete, am trimis inspectorul sanitar-veterinar zonal şi o echipă de medici, la faţa locului. Au fost recoltate probe de apă, organe şi conţinut stomacal. O parte dintre probe va fi analizată la laboratorul nostru din Reşiţa, iar o altă parte va fi trimisă la Bucureşti pentru analize mai amănunţite. Totodată, am dispus măsura îngropării celor 140 de animale. Momentan, suspiciunea noastră este de intoxicaţie, iar cauza ar fi sursa de apă, însă doar rezultatele analizelor vor spune cu exactitate care este cauza morţii animalelor”, a afirmat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Pavel Borchescu.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor fără drept, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi a persoanelor vinovate de săvârşirea faptei.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here