DSP Olt confirmă rezultatul negativ la COVID-19 în cazul femeii care a decedat în ambulanță

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a confirmat oficial, miercuri după-amiază, informația publicată de OLT-ALERT.RO privind rezultatul negativ în cazul femeii de 41 de ani, din Vădăstrița, care a decedat, în urmă cu două zile, într-o ambulanță și asupra căreia a existat suspiciunea de infectare cu COVID-19. 

Asta după ce instituția a susținut, prin purtătorul său de cuvânt, că nu deține informații în legătură cu rezultatul testului în acest caz.

„Femeie, în vârstă de 41 ani, mediul rural, în data de 13.04.2020 solicită ambulanță.

În drum spre unitatea sanitară (SJU Slatina), dezvoltă  stop cardiorespirator, este resuscitată, dar nu răspunde la manevrele de resuscitare.

Deoarece decesul a survenit spontan și cu cauze necunoscute s-a efectuat necropsia, în cadrul căreia s-au recoltat fragmente de țesuturi pentru cauze infecțioase, fragmente de organe pentru examenul histopatologic, probe inclusiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Testul pentru infecția cu noul coronavirus a fost lucrat în cadrul laboratorului Institutului Cantacuzino București, cu rezultat negativ”, se arată într-un comunicat al DSP.

Înainte cu câteva zile de deces, femeia a fost supusă, la Spitalul Caracal, unei intervenții chirurgicale pentru extirparea unui furuncul, după care a ajuns acasă. Luni, femeia s-a simțit rău și a fost solicitată o ambulanță. Un echipaj medical a preluat-o pe femeie pentru a o transporta la Spitalul Slatina. Pacienta a murit, pe drum spre spital, în ambulanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here