Un român plecat în Germania la cules de sparanghel a murit de coronavirus. Prima reacţie a autorităţilor

Publicația germană Spiegel a anunţat, miercuri, că un român plecat la muncă în Germania, la cules de sparanghel, a murit infectat cu coronavirus, după aproximativ trei săptămâni de când a ajuns în orașul Bad Krozingen din landul Baden-Wurttemberg.

Cetățeanul român, în vârstă de 57 de ani, a murit pe 11 aprilie în condiții necunoscute. Ulterior, după câteva zile, autoritățile germane au efectuat un test de coronavirus, acesta fiind pozitiv.

Românul lucra la o fermă de sparanghel din zona orașului Bad Krozingen și venise în Germania pe 20 martie 2020. Cel mai probabil, s-a infectat cu coronavirus în Germania. Înainte de a murit, românul s-ar fi plâns că este răcit.

După confirmarea faptului că românul era infectat cu coronavirus, autoritățile din districtul Breisgau-Hochschwarzwald au luat măsuri pentru a preveni o răspândire a infectărilor cu coronavirus în rândul muncitorilor. Astfel, prietenii și colegii românului au fost plasați în izolare și tuturor le-au fost prelevate probe pentru teste.

Românul făcea parte dintr-un grup de sute de muncitori care au fost angajați la cules de sparanghel în landul Baden-Wurttemberg.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here