Iohannis condamnă manifestările violente care au avut loc de Paşte în Bucureşti, Hunedoara, Galaţi şi Săcele

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat, marţi, manifestările violente din ultimele zile, subliniind că, în situaţii similare, autorităţile vor interveni „prompt”, „ferm”, „clar”.

Klaus Iohannis le-a mulţumit românilor pentru modul în care au respectat măsurile impuse de autorităţi în zilele de Paşti, adăugâd că „totuşi, în acest context general foarte bun, au fost câteva chestiuni cu un iz clar negativ”.

„Vreau să condamn cu fermitate acele manifestări violente care au fost puţine, dar foarte vizibile.

Au fost oameni care n-au înţeles despre ce este vorba, care n-au înţeles de ce trebuie să respecte normele şi în aceste chestiuni trebuie să laud Poliţia şi Jandarmeria care au intervenit la timp şi ferm.

Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente, astfel de încălcări ale normelor, în condiţiile în care această pandemie creează probleme pentru noi toţi.

Acolo unde nu se respectă trebuie intervenit prompt, ferm, clar şi aşa se va întâmpla şi în continuare”, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la finalul şedinţei de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, mai mulţi miniştri şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimele zile, au avut loc mai multe incidente violente în Bucureşti, Săcele – judetul Brasov, Galaţi şi Hunedoara.

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a precizat că în urma incidentelor, patru persoane au fost arestate preventiv, iar alte 19 au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentante magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here