PSD a corectat OUG dat de Guvernul Orban în favoarea băncilor. Marius Iancu: PNL nu acționează în interesul românilor

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu

Legea care amendează Ordonanţa de Urgenţă 37/2020 privind amânarea ratelor bancare a fost votată, joi, în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Noul act legislativ modifică OUG, în sensul relaxării condiţiilor în baza cărora consumatorii şI persoanele juridice pot beneficia de amânarea plăţii ratelor la bănci.

După ce legea a trecut, deputatul PSD de Olt Marius Iancu a criticat dur modul în care Guvernul Orban a gândit ordonanța, acuzând executivul că a emis și adoptat un act normativ în favoarea băncilor și în detrimentul românilor.

„Am votat, astăzi, proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 37/2020 privind suspendarea ratelor bancare și am corectat niște erori grave din această ordonanță dată de Guvernul Orban care favorizează, din nou, băncile și îi obligă pe români să plătească dobândă la dobândă dacă își suspendă ratele.

Conform actului normativ adoptat, dobânda și comisioanele aferente sumelor scadente a căror plată a fost suspendată, nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare. Măsura se aplică și cererilor depuse după intrarea în vigoare a OUG nr 37/2020.

În plus, prelungirea creditului se poate face și în cazul persoanelor care depășesc limita de vârstă prevăzută de creditori, la expirarea creditului.

PNL vrea în continuare capitalizarea dobânzilor, deși acest lucru nu se întâmplă în nicio țară și va ataca și această lege la CCR.

Este a doua lege votată de PSD care i-ar ajuta pe românii cu credite care sunt afectați de pandemia COVID- 19 și nu își mai pot plăti ratele, să le suspende fără a plăti dobânzi, adică rate lunare mai mari, după perioadă de suspendare, pe care liberalii o contestă.

Este o rușine ceea ce face PNL!

Acest partid care acum este la guvernare nu acționează în interesul românilor și refuză să ajute cetățenii acestei țări, în cea mai grea perioadă din ultimii 30 de ani, pe care o trăim!”, a scris, ieri, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here