Patronul fabricii de textile din Caracal a cerut insistent DSP testarea angajaților. A fost refuzat. A urmat, apoi, nenorocirea!

Patronul Vas Co Tricot SRL, companie care administrează fabrica de confecții textile din Caracal unde au fost confirmate opt cazuri de infectare cu coronavirus, a cerut insistent Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt testarea tuturor angajaților săi după ce, joi, economista firmei a fost depistată cu coronavirus, dar a fost refuzat. Două zile mai târziu, sâmbătă, alte șapte cazuri aveau să fie confirmate pozitiv.

Că așa au decurs lucrurile o spune omul de afaceri caracalean Ion (Marian) Doldurea, într-o postare pe o pagină de socializare.

Tot el afirmă că, în prezent, ancheta epidemiologică a identificat un grup de aproximativ 250 de persoane care au fost izolate.

„După ce marți una din angajatele firmei Vas Co Tricot din orașul nostru a fost internată la Slatina cu suspiciune de Covid 19, vestea a căzut ca un trăsnet asupra familiei, prietenilor și colegilor. Managerul fabricii a insistat la Direcția de Sănătate Publică Olt solicitând testarea angajaților motivând interacțiunea directă cu bolnava. A fost refuzat pe motiv că nimeni nu prezintă simptome. Joi a fost confirmat diagnosticul și, într-un final, după multe insistențe, DSP a acceptat să testeze 8 persoane și a decis izolarea tuturor angajaților, 88 la număr. Rezultatele testelor au confirmat infectarea în 7 din cele 8 cazuri.
În acest moment ancheta epidemiologică a identificat un grup de aproximativ 250 de persoane care au fost izolate”, susține Ion Doldurea.

Tot el face un apel la responsabilitate și îndeamnă oamenii să nu ignore mesajul autorităților privind respectarea regulilor impuse pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus.

„Cazurile confirmate cu Covid 19 în Caracal ne obligă să luăm în serios mesajul autorităților: Stați acasă!
Din nefericire, zvonurile potrivit cărora concetățeni ai noștri din Caracal au căzut victime corona virusului se confirmă.

Este evident că la cum au pus problema cei de la DSP Olt depinde de noi, prin efort personal, să ne ținem departe de riscul infectării.
Fac un apel la responsabilitate, la asumarea unei atitudini corecte, în primul rând de autoprotejare și, în al doilea rând, de protejare a celor de lângă noi.
Să stăm în case și să respectăm cu strictețe toate regulile de igienă comunicate de autoritățile medicale pentru prevenirea răspândirii virusului.
Indiferent de țară, de oraș, de cât de dezvoltat este sistemul medical și administrativ, Covid19 ne-a arătat cât de vulnerabili suntem. Dar ne-a și demonstrat că dacă fiecare dintre noi avem grijă să nu ne expunem și suntem riguroși în a respecta regulile de prevenire a infectării, reușim să îl învingem.
Stați acasă! Împreună vom reuși să stopăm epidemia!”, a mai scris, pe Facebook, Ion Doldurea.

Cu cele opt cazuri de la Caracal, numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la 33 în județul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here