Pandemie CORONAVIRUS. Alexandru Rafila: Aceasta este săptămâna de încercare

Alexandru Rafila spune că a sfârșitul acestei săptămâni se vor vedea efectele modului în care s-au comportat românii de Paște.

„Aceasta este săptămâna de încercare. Mai avem 4-5 zile până la sfârșitul lunii. Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19″, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Președintele Societății Române de Microbiologie  a explicat că la sfârșitul săptămânii se vor împlini 14 zile (perioada maximă de incubație a coronavirusului) de la sărbătorile de Paște și, dacă se constată o înmulțire a numărului de cazuri întregistrate, înseamnă că românii nu au respectat regulile de a sta în casă și de distanțare socială, facilitând transmiterea virusului.

„Oricum, oamenii trebuie să rămână precauți, mai ales în condițiile în care restricțiile de circulație vor fi ridicate, mai ales la magazine sau în parcuri,unde se pot aducna mai mulți la un loc. De asemenea, regulile de igienă și purtarea măștii trebuie respectate în continuare”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a mai precizat că restaurantele, mai ales cele care funcționează în spații închise și nu au terase, vor întârzia cu redeschiderea, în contextul în care, după 15 mai, hotelurile ar putea să își reia activitatea.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here