Șefa Olt TV Slatina, Andra Bărbulescu, a scăpat de controlul judiciar în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru dare de mită

Șefa televiziunii locale Olt TV Slatina, Andra Bărbulescu, soția fostului deputat de Olt Daniel Bărbulescu, a scăpat de măsura controlului judiciar în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru dare de mită.

Ea a contestat în mai multe rânduri măsura preventivă impusă la începutul lunii septembrie 2019, instanța respingându-i de fiecare dată contestația. Asta până în 19 februarie, când Curtea de Apel Craiova, care la finalul anului trecut i-a respins contestația, de data aceasta a admis-o.

„Admite contestaţia. Desființează încheierea atacată şi, rejudecând: Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Bărbulescu Andra Loredana prin Ordonanţa nr. 460/P/2017 din 02.09.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt”, se arată în încheierea Curții de Apel Craiova, soluție definitivă.

Andra Loredana Bărbulescu a fost pusă, la începutul lunii septembrie 2019, sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, într-un dosar în care este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Andra-Loredana Bărbulescu este acuzată că, în urmă cu aproape doi ani, ar fi plasat 5000 de lei în geanta unei angajate a Finanțelelor Publice Olt, care venise în control la firma ce administrează Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, SC Best Sale SRL, pentru ca inspectoarea fiscală să nu controleze toată evidența contabilă a firmei și, astfel, să stabilească obligații fiscale cu mult mai mici în sarcina companiei.

„Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unei activităţi infracţionale care se circumscrie tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunii de „dare de mită”, fapte prev. şi ped. de art.290 C. pen. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000, constând în aceea că, în calitate de administrator de fapt al SC BEST SALE SRL, la data de 11.10.2017, i-a remis numitei C.E. – consilier superior la A.J.F.P. Olt- Inspecţia Fiscală şi care era desemnată să desfăşoare procedura de inspecţie fiscală la sediul SC BEST SALE SRL Slatina, suma de 5.000 de lei, banii fiind puşi într-un plic, în geanta personală a funcţionarei, încât aceasta să nu ia în calcul şi să nu verifice toată evidenţa contabilă a societăţii şi pe cale de consecinţă să stabilească obligaţii fiscale, mult diminuate, în sarcina respectivei societăţi, conform indicaţiilor stabilite de către inculpată”, se arată în comunicatul procurorilor.

Dosarul a fost trimis în instanța de judecată la finalul anului trecut, procesul, aflat pe rolul Tribunalului Olt, fiind suspendat din cauza stării de urgență impusă de autorități în contextul epidemiei de coronavirus.

Alături de Andra Bărbulescu mai au calitatea de inculpat Robert Marius Băsescu, administratorul în acte al SC Best Sale SRL, dar și Ioana Cristina Popa, persoana care a administrat una dintre firmele înfiinţate de deputatul Daniel Bărbulescu la ordinul şi cu banii lui Darius Vâlcov, SC Contis Consulting Company SRL, societate care ținea contabilitatea celorlalte companii deținute de Vâlcov prin interpuși.

Soții Andra și Daniel Bărbulescu sunt finii fostului primar al Slatinei și ministru al Finanțelor Darius Vâlcov. După ce Vâlcov a fost arestat, în 2015, de procurorii DNA, cei doi fini s-au numărat printre denunțătorii demnitarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here