Restaurantul Casa Domnească din Slatina a fost închis temporar de Protecția Consumatorilor în urma unui control derulat miercuri, pentru nereguli în bucătărie. Restaurantul a fost verificat ca unitate care prepară hrană pentru persoanele carantinate, dar angajații acestuia livrau mâncare și la domiciliu.
Potrivit informațiilor transmise de Protecția Consumatorilor, Casa Domnească a fost sancționat cu amendă pentru neregulile depistate de inspectori, aceștia hotărând și oprirea activității până la șase luni.
În rând cu restaurantul din centrul Slatinei au mai fost sancționate și hotelurile Zytto și Paradis, pentru nereguli legate de modul de păstrare a alimentelor și de preparare a hranei destinate persoanelor aflate în carantină.
„Abaterile constatate, în timpul acțiunilor de control au fost nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare, schimbarea stării termice a produselor. În spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă”, se arată într-un comunicat de presă al Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Restaurantul Casa Domnească este administrat de SC Divamar Pro Holding SRL, o firmă înființată în 2015, cu sediul în Slatina, strada Piața Gării, nr. 8, bl. 9, sc. C, etaj 2, ap. 11, condusă, de pe poziţia de asociat unic, de o anume Ecaterina Costea, de 49 de ani, născută în Piatra Olt. De restaurant se ocupă, însă, tânărul Răzvan Braican.
Deşi cu profituri anuale nete nesemnificative (8.360 lei în 2015 şi 14.134 lei în 2016), SC Divamar Pro Holding SRL a investit, în 2017, sume mari de bani în imobilul în care urma să funcționeze restaurantul.
Cine a „pompat” banii necesari investiţiei şi sub ce formă nu se știe sigur. Cert este că sumele utilizate nu au fost produse de societatea care administrează, cel puţin pe hârtie, afacerea.
De altfel, incert este și cu ce bani funcționează acum restaurantul, pentru că datele economice nu sunt deloc grozave; în primul an de funcționarea a avut un profit de numai 6.422 de lei; în 2018 a înregistrat pierderi de peste 500.000 de lei.