Informații noi despre epidemia de coronavirus în Olt. Câte cazuri au fost raportate azi

Grupul de Comunicarea Strategică a raportat, azi, 42 de cazuri de infectare cu coronavirus în Olt, mai puțin cu trei față de ieri.

Dacă ieri autoritățile centrale au raportat 45 de persoane infectate cu noul tip ce coronavirus în Olt, azi numărul a scăzut la 42, exact cifra exprimată de Direcția de Sănătate Publică Olt, semn că iarăși au existat disfuncționalități de comunicare între București și autoritățile județene.

„În evidența Direcției de Sănătate Publică Olt sunt 42 de cazuri confirmate cu infecția COVID-19”, au transmis, ieri, reprezentanții DSP.

Ultimele patru cazuri de infectare cu coronavirus în județ au fost raportate ieri de DSP. Este vorba de părinții unui jandarm confirmat pozitiv și de încă doi angajați ai fabricii de confecții textile de la Caracal, acolo unde a fost întregistrat un focar de boală.

„Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Olt de la nivelul județului Olt, în data de 30 aprilie 2020 s-au confirmat încă patru cazuri cu infecția COVID -19, pe baza probelor recoltate de către laboratorul D.S.P. Olt.

Din ancheta epidemiologică reiese că două dintre cazurile confirmate sunt contacți de familie ai unui caz confirmat din județul Dolj, jandarm al Grupării de Jandarmi Mobilă Frații Buzești Craiova, iar celelalte două cazuri sunt angajați ai fabricii de textile din municipiul  Caracal.

Probele recoltate pentru determinarea infecției cu COVID-19 au fost lucrate în cadrul  laboratorului al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, cu rezultate pozitive”, se arată într-un comunicat oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here