Măsuri speciale la ALRO Slatina pentru diminuarea riscului de infectare cu coronavirus. Se fac și teste rapide/ FOTO

ALRO SA Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a început un proces de screening cu teste rapide pentru COVID-19, finanțate de companie, pentru unii dintre cei mai expuși angajați ai săi.

Personalul de la Departamentul de Transporturi a fost prima categorie testată.

„Trecem printr-o perioadă excepțională în care trebuie să luăm măsuri excepționale pentru a ne asigura că toți angajații noștri lucrează într-un mediu sigur și ajung acasă sănătoși la familiile lor. Acesta este motivul pentru care am decis să punem în aplicare proceduri și protocoale și mai stricte, să testăm angajații care sunt cei mai expuși riscului de infectare și să ne asigurăm că toți cei care lucrează la ALRO sau care vin în contact cu angajații noștri sunt în siguranță”, a spus Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO Slatina. „De când a început această pandemie, am pus în aplicare protocoale și proceduri foarte stricte în toate spațiile ALRO destinate să prevină infectarea în locațiile noastre, să ne protejăm angajații și să asigurăm un lanț de aprovizionare și livrare complet funcțional și, astfel, am reușit să ne continuăm activitatea”, a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Dobra.

ALRO a implementat protocoale și proceduri complexe, în coordonare cu autoritățile centrale și locale și cu respectarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru șantierele industriale începând din faza incipientă a acestei situații pandemice. Toți angajații au primit materiale și echipamente medicale și de protecție, precum măști, mănuși, salopete și au fost instruiți cum să acționeze pentru a preveni infectarea lor cu COVID-19. Toate zonele fabricii sunt curățate, igienizate și dezinfectate în permanență. Angajații trebuie să-și declare periodic (frecvența variază în funcție de zona de muncă) starea de sănătate sau orice contact cu persoane potențial infectate.

ALRO Slatina are peste 4.100 de angajați și se numără printre principalii donatori ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, căruia i-a oferit 400.000 de lei.

De asemenea, compania a donat aproape 1000 de combinezoane, măști și viziere Spitalului Slatina și Ambulanței Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here