Personalul medical de pe o secție a Spitalului Slatina, băgat în izolare după ce un fost pacient a fost depistat cu coronavirus

Aproape tot personalul medical de pe Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost plasat în izolare la domiciliu după ce un fost pacient internat a fost depistat cu coronavirus.

Vorbim de 16 asistente și infirmiere pentru care conducerea spitalului a decis să fie trimise în izolare la domiciliu, nu înainte de a fi testate.

Decizia a fost luată după ce un fost pacient internat la Cardiologie a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Potrivit unor surse, ar fi vorba de bărbatul de 57 de ani, din Șerbănești, depistat cu coronavirus.

După externarea de la Slatina, pacientul s-a internat pentru trei zile și la o clinică cardiologică din București, unde a și fost testat pentru COVID-19. Ulterior, el a fost externat și de acolo și trimis acasă. Azi a fost transmis rezultatul testului, care este pozitiv.

„Pacientul, confirmat Covid-19, a fost internat, urmând procedura din cadrul UPU Slatina, în secția de Cardiologie a SJU Slatina, cu afecțiuni cardiologice, fără afecțiuni respiratorii, în perioada 28 – 30 aprilie 2020;

Pacientul a fost externat cu stare ameliorată în data de 30 aprilie 2020, fără să prezinte afecțiuni respiratorii;

Ca urmare a comunicării efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt, către SJU Slatina, cu privire la confirmarea Covid-19 a pacientului respectiv, într-un spital din Municipiul București, au fost identificați la nivelul SJU Slatina, un număr de 16 angajați, care au intrat în contact cu pacientul;

Cei 16 angajați au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecție standard, conform ordinelor Ministerului Sănătății;

Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienților internați, celor 16 angajați li se vor recolta exudate faringiene și vor fi trimiși în auto-monitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Slatina.

De la începutul epidemiei de coronavirus, la nivelul județului Olt au fost raportate 48 de cazuri de infecție cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here