Ambasadorul Chinei în Israel, găsit fără suflare în locuința de lângă Tel Aviv. Anchetatorii investighează moartea prematură a lui Du Wei

Sursa foto: b1.ro

Du Wei, ambasadorul Chinei în Israel, a fost găsit mort în apartamentul său dintr-o suburbie din Tel Aviv,numită  Herzliya, potrivit presei internaționale.

Bărbatul în vârtsă de 57 de ani a fost descoperit fără viață în patul său, iar cauza morții sale nu a fost încă dezvăluită.

Du Wei era ambasador din luna februarie,anterior fiind diplomat al Chinei în Ucraina.

Ambasadorul era căsătorit și avea un fiu, însă nu se știe cu exactitate unde se află în acest moment.

Mai  multe echipe de criminaliști și poliție s-au deplasat la fața locului, a declarat un purtător de cuvânt al poliției israeliene pentru Reuters.

Televiziunile israeliene spun că, potrivit primele informații date de surse medicale,Du a murit în somn din cauza unor cauze naturale.

Într-un mesaj publicat pe site-ul ambasadei imediat după numirea sa ca ambasador, Du a lăudat relațiile dintre „a doua cea mai mare economie din lume și Israel, națiunea de început”.

Relații dintre Israel și China sunt tensionate din cauza pandemiei de coronavirus

Moartea lui Du are într-o perioadă delicată pentru relațiile Israel-China, la doar câteva zile după vizita secretarului de stat american, Mike Pompeo. Oficialii departamentului de stat au declarat că un subiect principal al discuției este preocupările Washingtonului în legătură cu relația comercială a Israelului cu China, invocând lipsa de transparență și practicile comerciale problematice.

La rândul său, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a declarat că există „dovezi clare” că pandemia de coronavirus își are originea într-un laborator din Wuhan, China, ipoteză susținută, de altfel, și de Donald Trump.

„Există dovezi clare că de acolo a plecat”, a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie pentru postul ABC.

Pompeo a vorbit despre dovezi „semnificative” și „enorme” că virusul a apărut într-un laborator Wuhan.

„Cred că întreaga lume poate vedea acum, amintiți-vă, China are o istorie în a infecta lumea și a conduce laboratoare care nu corespund standardelor”, a declarat Mike Pompeo.

Totodată, în urmă cu mai bine de o săptămână, jurnaliștii de la New York Times notau că Uniunea Europeană ar fi slăbit criticile la adresa Chinei dintr-un raport privind practicile de dezinformare în contextul pandemiei de COVID-19. Aceștia precizaru că modul în care documentul a fost revizuit de Bruxelles arată că Beijingul reacționează rapid și eficient pentru a opri criticile occidentale referitoare la răspunsul său la pandemie.

Beijingul a ascuns cu bună știință proporțiile epidemiei de coronavirus pentru a câștiga timp și a putea să achiziționeze astfel de pe piața internațională echipamentele medicale necesare în lupta cu virusul, informează Associated Press.

Documentul citat arată că deși în China exista deja o epidemie de COVID-19 la începutul lunii ianuarie, autoritățile de la Beijing nu au informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la dimensiunea crizei pentru a-și face o rezervă de materiale sanitare prin intermediul importurilor. Este vorba despre măști de protecție, mănuși, combinezoane și chiar ventilatoare. De altfel, în raportul DHS se vorbește despre intensificarea importurilor și reducerea în mod semnificativ a exporturilor de astfel de produse.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here