ÎPS Pimen, în stare gravă. Şansele ca Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor să îşi revină sunt extrem de mici

Vești proaste despre starea de sănătate a arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor Pimen. Medicii spun că părintele este în continuare în stare critică, în comă și intubat. Reprezentanții spitalului spun că șansele ca Pimen să își revină sunt extrem de mici, potrivit România TV.

Medicii de la Institutul Matei Balș sunt rezervați în ceea ce privește starea de sănătate a ÎPS Pimen.

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a primit un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică, conform Libertatea.ro.

ÎPS Pimen este internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Confirmarea infectării a venit după ce a ţinut slujba de Înviere. ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus, imediat după Paște. ÎPS Pimen a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști. A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, spun medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă.

Rezultatul testului a fost pozitiv și s-a decis transportarea pe cale aeriană cu un elicopter a ÎPS Pimen, împreună cu un alt pacient în vârstă de 40 de ani, în stare gravă și ventilație mecanică, la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here