Zeci de persoane din Olt, băgate în izolare după ce alți 12 angajați ai Ambulanței Olt au fost depistați cu coronavirus

Zeci de persoane din Olt, membrii familiilor celor 12 angajați ai Ambulanței Olt depistați, miercuri, cu coronavirus, au fost băgate în izolare la domiciliu.

Totul s-a petrecut după ce o asistentă a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt a fost confirmată pozitiv la testul de COVID-19.

„În urma confirmării unui caz  cu infecția COVID-19 al unui angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt din data de 18.05.2020, Direcția de Sănătate Publică Olt, în cadrul  anchetei epidemiologice, a procedat la testarea unui număr de 50 de angajați, contacti direcți ai cazului.

Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20.05.2020 au fost prelucrate 30 de probe, în  laboratorul din cadrul D.S.V.S.A. Slatina, iar 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infecția COVID-19.

Contactii de familie vor respecta măsura izolării la domiciliu, pe o perioada de 14 zile. S-a dispus și aplicarea măsurilor de curățenie și dezinfecție curentă a tuturor spațiilor la unitatea angajatoare.

În vederea limitării răspândirii infecției cu COVID- 19, măsurile impuse de DSP Olt  vor fi în funcție de situația epidemiologică de la nivelul instituției angajatoare”, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Olt.

Primul caz cu COVID-19 la Ambulanța Olt a fost cel al unie asistente care făcea naveta de la Mioveni, Argeș, la Slatina. Ea a fost internată ieri la Spitalul Mioveni, iar toți colegii ei de pe tură, 20 de cadre medicale și ambulanțieri, au fost testați și trimiși acasă. 12 dintre ai au fost confirmați pozitiv, dar mai sunt de analizat încă 20 de rezultate, plus contacții celor infectați care urmează să fie testați.

Citește și Focar de infecție cu COVID-19 la Ambulanța Olt. Asistenta confirmată pozitiv a INFECTAT alți 12 angajați ai instituției

De la începerea epidemiei de coronavirus, în Olt au fost înregistrate 53 de cazuri, la care se adaugă, acum cazurile noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here