Evaziune fiscală cu produse de patiserie la Slatina. Firma luată în colimator de polițiști, amendată cu peste 35.000 lei

O firmă specializată în fabricarea produselor de patiserie, din Slatina, a primit trei amenzi, duminică, de la polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, după ce oamenii legii au descoperit că societatea încălca mai multe prevederi legale. Una dintre infracțiunile săvârșite era de evaziune fiscală.

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt au organizat o acțiune comună în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite specifice situației epidemiologice determinată de răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu, s-a descoperit că operatorul economic, cu două puncte de lucru pe raza orașului, vindea produse fără să elibereze bonuri fiscale.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un agent economic care comercializa produse de patiserie fără a elibera bonuri fiscale, încălcând astfel prevederile Ordonenței de Urgență a Guvernului nr. 28 din 1999, republicată, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Vorbim despre două puncte de lucru administrate de același agent economic”, a declarat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

Polițiștii au aplicat firmei două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.250 de lei, iar ca măsură complementară au confiscat suma de 1.022 de lei.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au constatat faptul că, același agent economic, nu a respectat măsurile specifice instituite în contextul stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

„În fapt, personalul nu purta echipament de protecție, nu a fost efectuat instructajul privind măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, iar operațiunile de curățenie și dezinfecție nu au fost efectuate corespunzător”, a mai spus Alexandra Dicu.

Pentru încălcarea prevederilor Hotărârii 857 / 2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, compania cu pricina a fost sancționată, și pe această linie, cu amendă în valoare de 30.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here