Acțiune de amploare a polițiștilor din Olt. Ce categorii au fost vizate și care au fost urmările în urma controalelor

Polițiștii din Olt au derulat, timp de șapte zile, o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.

Oamenii legii au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Au fost vizați și șoferii aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

„Astfel, în perioada 25 – 31 mai a.c., la nivelul Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost organizate și desfășurate acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea acestor cauze ale accidentelor grave.”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

S-au constatat 16 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 911 sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute 115 permise de conducere și s-au retrase 25 de certificate de înmatriculare.

La nivel județului Olt, de la începutul anului, până la 31 mai 2020, pe drumurile publice s-au înregistrat 61 de accidente grave (cu 14 mai puține față de aceeași perioadă a anului 2019), soldate cu decesul a 18  persoane și rănirea gravă a altor 53 .

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost reprezentate de nerespectarea regimului legal de viteză( 20 %), indisciplina pietonilor (18% din total), respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii (8%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here