Siminica Mirea, mesaj sensibil de Ziua Națională a Adopției: Fiecare copil trebuie să aibă o familie

Senatorul de Olt Siminica Mirea a postat, marți, pe pagina sa de socializare, un mesaj prin care marchează evenimentul zilei, Ziua Națională a Adopției, dar care se vrea și un semnal de alarmă menit să sensibilizeze societate în legătură cu nevoia copiilor instituționalizați de a avea o familie, dar și autoritățile în privința nevoii de simplificare a procedurilor ce trebuie parcurse pentru părinții care vor să adopte copii cu care soarta este vitregă.

Parlamentarul de Olt atrage atenția că fiecare copil trebuie să aibă o familie în care să crească și să se simtă iubit.

„Astăzi este Ziua Națională a Adopției, ocazie pentru a promova valorile fundamentale ale familiei și de a reaminti importanța faptului că fiecare copil trebuie să aibă o familie în care să crească și să se simtă iubit. Instituirea unei Zile Naționale a Adopției are totodată ca scop promovarea adopțiilor și propunerea de soluții pentru simplificarea procedurilor din domeniu”, a scris, pe Facebook, senatorul social-democrat.

Statistica arată că un copil instituţionalizat dorit de o familie ajunge în grija acesteia nu mai devreme de un an şi jumătate, timp în care trebuie parcurse numeroase proceduri legale.

„Toți copiii au nevoie de dragoste, înțelegere și stabilitate. Dorința și speranța de a avea o familie pe care o citești în ochii copiilor cu vârste mai mari este mai profundă și mai dureroasă decât în cazul celor mai mici.

Cred că este timpul să renunțăm la prejudecăți sau reţineri, să vedem lucrurile dintr-o altfel de perspectivă și să înțelegem ca societate că toți copiii noștri au nevoie de o familie, iar bucuria pe care ți-o oferă un copil nu este un lucru care este condiționat de vârstă, culoarea ochilor sau a tenului”, a postat, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

Instituită prin Legea nr. 21/2014, Ziua Naţională pentru Adopţie este marcată, în fiecare an, la 2 iunie.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost iniţiat în aprilie 2013, de către 11 parlamentari din întreg spectrul politic. Propunerea legislativă a fost adoptată de plenul Senatului la 29 octombrie 2013, şi de Camera Deputaţilor, for decizional, la 11 februarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here