DUBLAREA alocaţiilor ar putea fi atacată de PNL la CCR. Orban: „Vom îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă”

Sursa foto: b1.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că PNL ia în calcul să atace la Curtea Constituţională legea adoptată de Camera Deputaţilor prin care au fost dublate alocaţiile întrucât „ceea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică”.

Liderul PNL le-a transmis parlamentarilor că va „îndrepta orice măsură care nu este susetenabilă din punct de vedere economic”: „nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare”.

Ludovic Orban a fost întrebat vineri dacă ia în calcul să atace la CCR dublarea alocaţiilor votată de Parlament.

„Suntem în analiză şi răspunsul pe care vi-l dau este foarte clar: suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea ecconomică din România, noi şi noi acte normative care generează scăderi de venituri, noi cheltuieli pentru buget şi care riscă să arunce România în haos. Nu este normal”, a declarat premierul Ludovic Orban, conform News.ro.

Liderul PNL a lansat un apel „la responsabilitate către membrii Parlamentului”.

„Nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare. Şi aşa România este într-o situaţie mai deficilă pentru că am moştenit un deficit şi grave dezechilibre financiare şi expunerea noastră la criză este mult mai mare”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că Guvernul are pregătit un amplu program de relansare economică, care nu poate fi, însă, pus în practică din cauza blocajului creat de Parlament, dominat de PSD.

„Nu putem să punem în practică acest pachet atâta timp cât o majoritate parlamentară condusă de PSD ne generează noi şi noi poveri. (…) Vom îndrepta orice măsură care nu este susenabilă din punct de vedere economic”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern.

Pentru Legea de respingere a OUG 2/ 2020 au votat 206 de parlamentari, iar 98 s-au abţinut.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here