Parlamentar de Olt, ATAC DUR la adresa premierului Orban: Acest premier chefliu ar trebui să-și dea demisia

Un atac dur la adresa premierului Ludovic Orban a fost lansat, sâmbătă, pe Facebook, de deputatul PSD de Olt Marius Iancu, iritat la culme de „dubla măsură” a șefului de la Palatul Victoria în privința creșterii alocațiilor. „Acest premier chefliu ar trebui să-și dea demisia”, afirmă Iancu.

Parlamentarul social-democrat îi reamintește premierului liberal că, anul trecut, când liberalii au propus și promovat în parlament dublarea alocațiilor de stat, PSD, care era la putere, a votat inițiativa legislativă, reușind să găsească și sursa de finanțare pentru majorarea acestui drept.

Marius Iancu spune despre premierul liberal că folosește dubla măsură: spre deosebire de anul trecut, când Orban numea dublarea alocațiilor „un drept”, acum el spune că majorarea alocațiilor de stat ar fi „o pomană”.

„Să îi fie rușine premierului Orban, să îi fie rușine președintelui Iohannis care a ținut morțiș să îl numească de trei ori premier al României pe acest individ care nu are pic de bun simț. Este incalificabil să numești alocațiile copiilor „pomeni” și să nu reușești să vezi realitățile din țara pe care se presupune că o guvernezi.

Nu au renunțat la asemenea mizerii nici acum când au pus mâna pe putere. Au început cu pensiile pe care le considerau pomeni și aruncau în spațiul public lozinci împotriva vârstnicilor, acum au trecut la copii.

Chiar nu aveti nicio limită, chiar nu mai aveți niciun pic de decență, de omenie?
Ați uitat când, acum un an și câteva luni, voi ați propus dublarea alocațiilor și am votat-o cu totii, în Parlament, iar PSD, care era la guvernare, a găsit imediat soluțiile economice pentru a pune în aplicare?

Acum un an dublarea alocațiilor era un drept, iar acum a devenit «pomană».

Acest premier chefliu al dublei măsuri ar trebui să își dea demisia, atât pentru această declarație, cât și pentru o guvernare dezastruoasă și o poză în care apare făcând chefuri în Palatul Victoria cu țigara în mână și halbă de bere în față!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020. Au votat „pentru” respingere 209 deputaţi, 3 au votat „împotrivă”, iar 98 s-au abţinut.

Dacă anul trecut Ludovic Orban era foarte vocal pentru aplicarea inițiativei prin care liberalii au propus majorarea alocațiilor, acum, când se află la butoanele guvernului, el ia în calcul atacarea la Curtea Constituțională a legii care prevedea dublarea alocațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here