Tot personalul secției Chirurgie Plastică din Spitalul Slatina, testat după ce mai mulți pacienți au fost depistați cu coronavirus

Tot personalul secției Chirurgie Plastică din Spitalul Slatina, testat după ce mai mulți pacienți au fost depistați cu coronavirus.

Este vorba de 12 cadre medicale cărora le vor fi recoltate rezultate pentru COVID-19, chiat dacă acestea nu prezintă simptome care să indice prezenșa SARS-CoV-2.

„Personalul secției, asimptomatic integral, va fi testat Covid – 19 în următoarele zile, în funcție de data contactului cu pacientul confirmat (chiar dacă personalul a purtat echipamentul de protecție),”, se arată într-un comunicat transmis de managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea.

Totul a plecat de la un pacient de 63 de ani, internat la sfârșitul lunii mai internat în cadrul secției Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu traumatism la un deget de la mâna stângă, fără simptome specifice Covid – 19.

Vinerea trecută, pacientul a prezentat sindrom febril și, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un „salon tampon” și a fost testat pentru Covid – 19 în laboratorul spitalului. Sâmbătă, rezultatul a indicat că bărbatul este infectat cu coronavirus.

El nu ar fi avut cum să ia boala de la vreun angajat al spitalului, spune managerul unității sanitare.

„Procedurile medicale și tratamentele aplicate pacientului de către personalul secției Chirurgie Plastică au fost efectuate prin respectarea protocoalelor privind purtarea echipamentelor medicale”, declară Cătălin Rotea.

Duminică, toți pacienții internați în cadrul secției, asimptomatici (12 persoane), chiar dacă pacientul bolnav a avut contact direct doar cu trei dintre ei, au fost testați Covid – 19. Nouă rezultate au fost negative, iar trei pozitive. Doi dintre pacienți au fost mutați în corpul spitalului dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al treilea pacient a fost transferat la Spitalul Caracal (spital suport pentru COVID-19).

Între timp, urgențele aferente secției Chirurgie Plastică vor fi preluate de linia de gardă – Chirurgie Generală sau vor fi transferate către alte spitale din zonă, se mai precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here