Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, adoptată de Senat. Printre votanți se numără și Renică Diaconescu

Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii Violeta Alexandru a fost adoptată marți de Senat, fiind a cincea moțiune împotriva unui ministru al Cabinetului Orban adoptată în actuală sesiune legislativă. Printre parlamentarii care au votat moțiunea se numără și senatorul de Olt Renică Diaconescu.

Au fost înregistrate 76 de voturi în favoarea moțiunii și 28 împotrivă.

„Stimată doamna ministru Violeta Alexandru, sunteți ministrul cel mai respins de actualul Parlament! Ați fost audiată de trei ori în Comisiile de muncă și protecție socială ale Parlamentului, reunite, de tot atâtea ori primind un vot de blam. Ați fost votată în lipsa, că, de altfel, întregul Guvern, în data de 14 martie, pentru simplul motiv că erați nominalizată în Guvernul anti-Covid”, arată PSD în moțiunea cu titlul „Opriți-o pe doamna în negru de la Ministerul Șomajului și Prăbușirii Sociale”.

„Trebuia să veniți cu măsuri care să preîntâmpine degradarea socială și a situației materiale a celor loviți de criză. Soluția dumneavoastră s-a numit OUG 30 (…) A fost atât de prost scrisă Ordonanță 30, încât a fost nevoie să o modificați de șase ori. Ce argumente puteți găși că în doar 60 de zile să modificați de atâtea ori un act normativ, pe care tot dumneavoastră l-ați elaborat?”, mai arată social-democrații.

Aceștia o acuză pe Violetă Alexandru că a „gestionat foarte prost” situația românilor plecați la muncă în străînătate.

„Acum, spre încheiere, spuneți-ne și nouă, ce tot munciți la ministerul pe care îl coordonați!? Pentru că:

– nu ați inițiat procesul de recalculare a celor 5 milioane de pensii, în baza noii Legi a pensiilor, nr.127/2019;
– nu v-ați ocupat că nivelul de trăi al românilor să nu scadă cu 10%;
– nu aveți niciun proiect prin care cei peste un milion de români întorși în țară de la declanșarea pandemiei să rămână și să muncească acasă;
– nu ați făcut nimic pentru a opri invazia celor 12.000 de specialiști liberali de marca, precum chelneri, ciocli, coafeze, manichiuriste, lăutari, în funcții la stat. Mai mult, prin Decretele și Ordonanțele date pentru instaurarea și reglementarea stării de urgență și de alertă, ați încurajat angajarea fără concurs la stat, iar, în paralel, ați concediat funcționari cu vechime, experiență, numiți prin concurs”, o mai acuză PSD pe Violetă Alexandru.

Printre parlamentarii care au votat moțiunea se numără și senatorul de Olt Renică Diaconescu.

Până acum, în actuală sesiune parlamentară, au fost adoptate patru moțiuni simple împotriva miniștrilor Finanțelor – Florin Cîțu, Agriculturii – Adrian Oros, Educației – Monica Anisie și Internelor – Marcel Vela.

Potrivit Constituției, Camera Deputaților sau Senatul poate adopta o moțiune simplă prin care să-și exprime poziția cu privire la o problema de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problema ce a făcut obiectul unei interpelări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here