Țara care a anunțat că nu va deschide școlile până când nu va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19

Oficialii filipinezi au anunțat că nu vor deschide școlile până când nu va fi disponibil un vaccin împotriva coronavirusului, scrie The Guardian.

Oamenii de știință din întreaga lume sunt într-o cursă contra cronometru pentru a dezvolta un vaccin care să oprească răspândirea coronavirusului, dar majoritatea experților avertizează că va fi nevoie de cel puțin un an sau doi pentru ca unul să devină disponibil.

Luni, secretarul filipinez pentru Educație, Leonor Briones, a anunțat că vor fi reluate cursurile online sau transmise la televizor, la sfârșitul lunii august, dar există și îngrijorări cu privire la soarta elevilor din mediile defavorizate.

Țara asiatică a relaxat o parte din restricțiile anti-COVID, în ciuda faptului că zilnic sunt raportate sute de cazuri noi. Carantina a reușit să încetinească transmiterea virusului, dar a afectat economia. Restricțiile privind călătoriile rămân în vigoare, inclusiv pentru copii, astfel sunt premise doar deplasările pentru a ajunge la muncă, pentru a rezolva probleme medicale sau pentru aprovizionare.

Deși ar putea dura cel puțin un an până când un vaccin va fi produs, medicii își pun speranțele în tratamentele antivirale care ar putea apărea mai repede. În Marea Britanie, cinci noi medicamente sunt deja testate în 30 de spitale pentru a găsi un tratament eficient împotriva COVID-19.

În întreaga lume, guvernele se confruntă cu provocarea redeschiderii școlilor fără a provoca un nou val de infectări.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here