Epidemia de COVID-19 nu blochează investițiile la Spitalul Slatina: A început reabilitarea termică a Blocului Central/ FOTO

Pandemia de COVID-19 nu împiedică investițiile la Spitalul Județean de Urgență Slatina. În urmă cu câteva zile au fost demarate lucrările de reabilitare termică exterioară a Blocului Central. 

Investiția va costa 6,2 milioane de lei, plus TVA, sumă alocată, ca în multe alte rânduri, de Consiliul Județean Olt.

De altfel, Corpul Central va fi băgat în lucru și pentru reabilitarea totală în interior, de data aceasta cu bani de la bugetul național, prin Compania Națională de Investiții.

Investiția va avea o valoare de 12 milioane de lei.

În paralel cu lucrările de reabilitare exterioară a acestui corp, continuă lucrările la etajul 3 al Secției de Pneumoftiziologie Scornicești, pentru care Consiliul Județean a alocat 1,5 milioane de lei, plus TVA.

De asemenea, continuă lucrările de reabilitare a etajului 9 al Blocului Materno-Infantil, acolo unde funcționează Compartimentul de Recuperare Neuromotorie Copii, după ce etajele în care funcționează Neonatologia și Pediatria au fost reabilitate și modernizate la standarde europene.

O altă veste bună este aceea că lucrările de reabilitare a imobilul în care a funcționat fosta Creșă nr 1 au fost finalizate, urmând ca recepția să aibă loc pe 16 iunie. Aici va fi mutată Secția Psihiatrie Spitalului Slatina pentru că sediul din strada Drăgănești nu mai corespundea demult nevoilor actuale pe care personalul medical și pacienții le au.

„Problemele legate de epidemia de COVID-19 le rezolvăm pe măsură ce ele apar, dar partea investițională continuă în zonele în care ele nu perturbă activitate tratării bolnavilor infecțai cu coronavirus. Doar la Secția Medicală lucrările au fost oprite, pentru că acolo avem pacienți cu COVID-19. În rest, într-o extrem de bună colaborare cu Consiliul Județean, ne ținem de grafice”, a declarat, pentru OLT-ALERT.RO, managerul unității sanitare, Cătălin Rotea.

Imagini de la lucrările la Corpul Central:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here